26.10.2017

Amkon uutiskirje 10/2017

Amkon syysseminaarissa opittiin ja viihdyttiin!

Päivässä pureuduttiin palvelumuotoiluun, ammattikoulutuksen reformiin ja kestäviin elintarvikehankintoihin. Kuulimme myös tuloksia Ammattikeittiöosaajien tekemästä selvityksestä  ikäihmisten kotiateriapalveluista.

Karisman kasvattamiseen opasti näytteli Kari Ketonen. " Jokainen voi opetella tiedostamaan vahvuutensa haastavissakin tilanteissa."

 Amko_sem_web_17_Ketonen.jpg

Yrityskulttuurien eroja valotti imagokouluttaja Isa Karlsson:kaikissa kulttuureissa hyvä käytös perustuu empatiakykyyn.  Onnistuneessa vuorovaikutuksessa asenne ja sanaton viestintä merkitsevät eniten.

Seminaarissa palkittiin vuoden 2017 Ammattikeittiöosaajana Merja Pitkänen Oulusta.
Merja työskentelee Oulun kaupungin nuorten pajakeskuksen ohjaavana keittiöpäällikkönä.
Lämpimät onnittelut Merjalle!

Amko_sem_1_web.jpg
Merjaa onnittelemassa vasemmalta oikealle: Sami Nenonen Amkon johtokunnan jäsen, seminaarin puheenjohtajana
toiminut Anssi Kaikkonen ja Amkon toiminnanjohtaja Marjut Huhtala. Kuva:Jyri Laitinen

Kiitos kaikille seminaariin osallistuneille, esitysten pitäjille ja yhteistyökumppaneille!

Seuraava Amkon seminaari järjestetään Seinäjoella huhtikuussa 18.-19.4.2018

Otamme mielellämme vastaan vinkkejä seminaarin sisällöksi. Jos olet  kiinnostunut osallistumaan Amkon koulutustoimikuntaan, ota mieluusti yhteyttä toiminnanjohtajaan:
marjut.huhtala@amko.fi, p. 050 341 3957

24.10. Seminaariesitysten tiivistelmiä  löydät Amkon koulutuspäiväsivulta.

Seminaarin kuvatunnelmia löydät TÄÄLTÄ.

***
Varhaiskasvatukseen ensimmäistä kertaa oma ruokailusuositus - nyt julkisesti kommentoitavana

Uudet varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset antavat tieteelliseen näyttöön ja hyviin käytäntöihin perustuvaa tietoa lasten ruokailun järjestämisestä ja ruokakasvatuksesta. Suositukset on tarkoitettu varhaiskasvatuksessa, ruokapalveluissa ja lasten terveyden edistämisen parissa työskenteleville ammattilaisille sekä perheille.

Nyt julkiseen kommentointiin avattavat suositukset ”Terveyttä ja iloa ruoasta – varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset” ovat laajuudessaan ensimmäiset Suomessa. Suositukset on laadittu Valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN), Opetushallituksen (OPH) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteistyönä VRN:n nimeämässä asiantuntijatyöryhmässä. Suositukset julkaisee VRN. Kommentointi on auki tiistaihin 14.11.2017 klo 16:15 saakka.

Terveyttä ja iloa ruoasta – varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset suositusluonnos.

Kommentointilomake:https://www.webropolsurveys.com/S/0A3827BAAA471A1F.par Linkki