22.11.2016

Amkon uutiskirje 10/2016

Loppuvuoden muistilistaa

Vuosi lähenee loppuaan mutta vielä on mukavaa yhdistystoimintaa jäljellä. Monilla alueilla vietetään AMKO-vuoden viimeisiä tapaamisia pikkujoulujen merkeissä ja suunnitellaan tulevaa toimintakautta. Kiitos kaikille jäsenille ja alueaktiiveille jo tässä vaiheessa varsin vireästä toimintavuodesta!

Marrs-joulukuussa liittyvät jäsenet maksavat jäsenmaksunsa vasta helmikuussa.
Nyt on hyvä tilaisuus pyytää kollegoita mukaan tutustumaan toimintaan. Tämä vuosi on ollut aktiivinen liittymisten osalta. Jo 110 uutta jäsentä  on vuoden aikana liittynyt Amkoon. Lämpimästi tervetuloa joukkoomme!

Ensi kevään Ammattilaisseminaari  järjestetään Turussa 26.-27.4.2017
Merkitse päivät jo nyt kalenteriin. Ohjelma valmistuu viimeistään vuoden vaihteessa ja tiedotamme siitä kaikissa Amkon ”kanavissa.”

Suomen Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta juhlistamme kouluruokaan liittyvällä erikoisteemalla. Tulossa olevasta kampanjasta saat tarkempaa tietoa lähiviikkojen aikana.

Juhlavuosi näkyy myös alueiden tilaisuuksissa ruokailoitteluna ja  yhdessä syömisen merkeissä. Alueiden tapahtumista saat tietoa www-sivulta, lehdestä ja alueesi omista sähköpostitiedotteista.

MMM:n lausuntopyyntö ns. koulujakelun muutoksista
Maa-ja metsätalousministeriössä on valmisteilla esitys ns. Koulujakelun muutoksesta:koulumaitotuen rinnalle olisi mahdollista jatkossa saada EU- tukea myös hedelmien ja kasvisten jakamiseksi  kouluissa välipala-typpisesti.  Tuen määrä on rajallinen ja sen tarkoituksena on erityisesti luomu-tuotteiden tarjonnan lisääminen jaettavien tuotteiden osalta.

Jakeluasetuksen keskeiset muutokset ovat nämä: koulumaitojakelutuen rinnalle tulisi hedelmien ja kasvisten jakelutuki, tuen määrä olisi rajallinen, joten sen kohdentamista olisi syytä tarkentaa ( esim. tiettyihin kampanjaviikkoihin vuosittain),
hedelmien ja kasvisten jakelu tukisi hyvin VRN:n Kouluruokasuosituksia.
Lue asetusesitysja kommentoi. Kokoamme kommenteista Amkon yhteisen lausunnon. Kommentit pyydetään 5.12 mennessä. Välitä kommenttisi: marjut.huhtala@amko.fi

Kannusta koulusi tai päiväkotisi mukaan kasvavaan diplomiperheseen!

Ammattikeittiöosaajat ry:n myöntämät ruokadiplomit ovat jalkautuneet jo lähes 100 kuntaan eri puolelle Suomea. Kouluruokadiplomi® on myönnetty 320 koululle. Tammikuussa 2016 lanseerattu päiväkotien Makuaakkoset-diplomi® on innostanut jo yli 170 päiväkotia diplomin hakuun.

 
Kuva: Eero Kokko

Diplomit ovat erinomaisia työkaluja toiminnan kehittämiseen. Hakemisen voi aloittaa milloin vain ja tehdä mahdolliset kehitystoimenpiteet diplomin hakuprosessin aikana.

Diplomi joulujuhliin

Marraskuun loppuun (30.11.2016) mennessä haetut diplomit toimitetaan kouluille ja päiväkodeille 15.12.2016 mennessä. Joulukuun alkupuolella haettujen diplomien osalta toimitusaikaa voi tiedustella virpi.kulomaa@amko.fi tai 050 339 6844

Katso lisätiedot
www.ruokadiplomit.fi