11.5.2017

AMKOn diplomit mukana pohjoismaisen EMBLA-ruokakilpailun finaalissa

Ammattikeittiöosaajien Kouluruoka- ja Makuaakkoset-diplomi-käytännöt on valittu Pohjoismaisen Embla-ruokakilpailun finaaliin Suomen edustajana sarjassa lasten ja nuorten ravitsemus.

Seitsemästä kilpailuluokasta valitaan lopulliset Embla-voittajat elokuussa Kööpenhaminassa. Embla-kilpailun seitsemään kilpailuluokkaan ilmoittautui Suomessa parisenkymmentä ehdokasta. Yhteensä kilpailuun ilmoittautuneita oli peräti 185 ehdokasta.

Suomen jury perustelee finaalipaikkaamme näin:diplomikäytänteet kannustavat niin kouluyhteisöjä kuin koko ruokakasvattajien kenttää kehittämään sekä kouluruokailua että ruokailua osana varhaiskasvatusta. Diplomikäytänteet nostavat myös ruoan arvostusta, ruokapalveluammattilaisten roolia sekä ruokakasvatusta kaikkien kasvatusyhteisöjen yhteisenä toimintakenttänä ja vastuualueena.

Toimintamalli on hienosti levinnyt ja saanut lyhyessä ajassa jalansijaa maamme kouluissa ja päiväkodeissa.

http://www.ruokadiplomit.fi/

Mikä on Embla?

Embla on ensimmäinen pohjoismainen ruokakilpailu. Kilpailun toteuttaa Pohjolan Talonpoikaisneuvoston Keskusjärjestö NBC (Nordiska Bondeorganisationers Centralråd).

Embla-ruokapalkinto kunnioittaa pohjoismaisen keittiön parhaita puolia: upeita raaka-aineita, ruokakulttuuria, kestäviä tuotantotapoja ja kaikkia ruoan tekijöitä. Embla on Uusi pohjoismainen ruoka-ohjelman priorisoima ja Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittama kilpailu.

Embla-palkinnon avulla jaetaan pohjoismaista osaamista ja kokemusta. Emblan avulla halutaan vahvistaa yhteistä pohjoismaista ruokaidentiteettiä ja ruokakulttuuria sekä lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ruokaan myös Pohjolan ulkopuolella.

Yhteispohjoismainen raati kokoontuu 23. elokuuta, jolloin nimetään jokaisen kilpailukategorian Embla-palkinnon pohjoismaiset voittajat. Seitsemän Embla-voittajaa palkitaan Kööpenhaminassa Tanskan ympäristö- ja ruokaministeriön Better food for more people-huippukokouksessa 24. elokuuta Copenhagen Cooking -tapahtuman yhteydessä.